{metadescription}
ФОТО: Ғалымдар күйзеліске түскен адамды құтқаратын тағамды анықтады

ФОТО: Ғалымдар күйзеліске түскен адамды құтқаратын тағамды анықтады

Гарвард университетінің ғалымдары күйзелісті жоятын тағам туралы айтып берді.

Профессор  Дэвида Людвигтің жетекшілігімен жүргізілген тәжірибе гормондардың босатылуы мен тамақтануы арасындағы қатынасты анықтап берді.

Еріктілер үш топқа бөлінді, олардың әрқайсысында өз диетасы бар: бірінші топ ақ уыз шығаратын жұмыртқаны,  

екіншісі - өзекті сұлы үлпегін,

үшінші топ - жылдам пісірілетін сұлы жеді. 

Күйзеліске тқөтеп бере алатындар бірінші топта болып шықты. Бұл таза ақуыздың және сары майдың микроэлементтерінің гаммасын адреналиннің кенеттен босатылуын тоқтатады, яғни стресс гормонын.

Үшінші топтағылардың күйзеліске төзімсіз болатыны анықталды. Жылдампісірілетін сұлының қышқылы қанттың сіңу жылдамдығына әсер ететін гликемиялық индексті көтереді, бұл қан деңгейін де күрт көтереді. Қант деңгейіндегі айырмашылық ацетилхолинді босатуға әкеліп соғады, ол сондай-ақ «дүрбелең гормоны» деп аталады. 

ФОТО: ISTOCK

Кеше

Серіктестер жаңалықтары

Загрузка...
Қазір эфирде