{metadescription}
Коронавирустан сақтайтын бес өнім белгілі болды

Коронавирустан сақтайтын бес өнім белгілі болды

Иммунитетті нығайту және коронавирустан сақтану үшін диетаға саңырауқұлақтар, брокколи, қосымша зәйтүн майы, анар шырыны, сондай ақ көкжидек сияқты тағамдарды қосу ұсынылады.

Бұл бес өнімді "дұрыс тамақтану" ұлттық зерттеу орталығының атқарушы директоры, диетолог Зинаида Медведева атады. Оның айтуынша, саңырауқұлақтар иммунитетті күшейтіп қана қоймай, сілекейдегі антиденелердің қорғаныш әсерін күшейтеді, бұл инфекцияның ағзаға енуіне жол бермейді. Брокколи құрамында С дәрумені көп және денсаулығы иммунитеттің негізі болып табылатын тоқ ішек қатерлі ісігінің даму қаупін азайтады. Алайда, Медведев атап өткендей, қырыққабатты пісіру немесе қуыру ұсынылмайды, өйткені ұзақ термиялық өңдеу кезінде оның пайдалы қасиеттері төмендейді.

Зәйтүн майы, өз кезегінде, ағзадағы иммундық жасушаларды белсендіреді, сонымен қатар ағзадағы қабыну процесін азайтуға көмектеседі және холестерин деңгейін төмендетеді. Анар шырыны иммунитеттің жоғарылауымен байланысты пайдалы akkermansia ішек бактериясының мөлшерін арттырады, ал көкжидек пен көкжидек талшықтың көзі болып табылады және ағзадағы иммундық жасушалардың саны мен белсенділігін арттырады.

Бұған дейін терапевт Владимир Бекетов ресейліктерге құрамында талшық бар тағамдарды: жемістер, көкөністер жеуге кеңес берді, олар иммунитетке күшейтетін ішек микрофлорасын тепе-теңдікке келтіреді. Сондай ақ, диетада ақуыздар мен майлар аз болуы маңызды. Ет, әсіресе шұжық өнімдерін тұтынуды азайту жақсы. Тауық, күркетауық және балық етін жиі жеу керек. Сонымен қатар, бір күн ішінде бір келі салмаққа 30 миллилитр мөлшерінде су ішу керек. Алайда, түнде су ішпеген дұрыс, дейді ол.

Дереккөз: Stan.kz

ЖӘНЕ ҚАРАҢЫЗ
ЖӘНЕ ОҚЫҢЫЗ

Кеше

18 қыркүйек

Серіктестер жаңалықтары

Загрузка...
Қазір эфирде