Бөлісу:
- ВКонтакте
- РћРТвЂВВВВВВВВнокласснРСвЂВВВВВВВВРєРСвЂВВВВВВВВ
- Telegram
Кептірілген жемістердің денсаулыққа қауіпті екені анықталды
Кептірілген жемістер үнемі тұтыну зиян тигізуі мүмкін.
11:02 08.02.2021
Бұл туралы Harper's Bazaar басылымы дәрігерлерге сілтеме жасап жазды. Кептірілген жемістерді жақсы сақтау және сыртқы көрінісі үшін сульфиттермен өңдейді, ал ол улану қаупі арттырады. Бұған жол бермеу үшін көрінісі тартымды емес жемістерді таңдаған жөн, себебі оларда өңдеу ықтималдығы төмен болады, дейді мамандар.
Сондай-ақ, олар кептірілген жемістердің құрамында қанттың көптігі жүрек-қан тамырлары аурулары мен салмақтың өсуіне түрткі болатынын атап өтті. Кептірілген жемістердегі көгеру де денсаулыққа қауіпті, ол дұрыс сақталмаған кезде жоғары ылғалдылықта пайда болады.
Дереккөз: stan.kz
Бізді Youtubе-та қараңыз! Бізді Facebook-та, Instagram-да, Telegram-да оқыңыз!
- ВКонтакте
- РћРТвЂВВВВВВВВнокласснРСвЂВВВВВВВВРєРСвЂВВВВВВВВ
- Telegram