Бөлісу:
- ВКонтакте
- РћРТвЂВВВВВВВВнокласснРСвЂВВВВВВВВРєРСвЂВВВВВВВВ
- Telegram
Нутрициолог кімдерге пияз жеуге болмайтынын айтты
Диетолог дәрігер, нутрициолог және Канада диетологтар қауымдастығының мүшесі Наталья Нефедова кімдерге пияз жеуге болмайтынын түсіндірді.
20:26 08.09.2021
Өзінің ерекше химиялық құрамының арқасында түйінді пияз ағзадағы қабыну процесін басады. Бұдан бөлек, кейбір сырқатқа шалдыққандар үшін пайдалы. Сондай-ақ дәрумен, минералдар, жасұнық пен фито заттарға бай, деді дәрігер.
"Пияз құрамында С, В дәрумендерінен бөлек антиоксидант сынды қызмет ететін флавоноидтер бар. Олар жүрек-қантамыр сырқаты, диабет, онкология сырқаттары мен ағзадағы қабыну үрдісін бәсеңдетеді. Бұған қоса, пияз иммунитетке оң әсер етеді", - деді Нефедова.
Ал пияздың дәмі тұзды аз қолдануға мүмкіндік береді.
"Алайда кейін иіс болады. Бірақ ол иіс ауыздан емес, теріден сезіледі. Өйткені ағзадағы заттар терідегі ұсақ тесіктер арқылы шығады", - деді нутрициолог.
Дереккөз: Sputnik
Бізді Youtubе-та қараңыз! Бізді Facebook-та, Instagram-да, Telegram-да оқыңыз!
- ВКонтакте
- РћРТвЂВВВВВВВВнокласснРСвЂВВВВВВВВРєРСвЂВВВВВВВВ
- Telegram